Algemeen Schaatsen Exclusief interview Marathonschaatsen Sportnieuws

EXCLUSIEF: Nieuw Buinen gaat komende winter voor marathon op natuurijs

Ook belevingspark word aangelegd

De ijsbanen van Noordlaren, Haaksbergen, Veenoord en Arnhem krijgen er een concurrent bij de komende winter voor het organiseren van de eerste marathon op natuurijs. In het Drentse Nieuw-Buinen gaan ze zich bij vorst de komende winter ook hard maken voor de marathon.

IJsbaan bijna gereed

Penningmeester Monique Wessels laat aan Sport in Nederland weten dat de baan deze winter klaar is om mee te strijden voor de marathon op natuurijs. “De aannemer gaat volgende week aan de slag met de laatste dingen rondom de ijsbaan. In de halve maancirkels op het middenterrein komt gras en ook rondom de baan word gras aangelegd,” aldus Wessels.

“Het afgelopen jaar hebben we een proefjaar gehad. Daardoor konden we toen de marathon nog niet organiseren. Maar dit jaar gaan we ons echt hard maken voor een marathon op natuurijs”. Op dit moment is Schaatsvereniging Nieuw Buinen nog druk bezig met het samenstellen van het draaiboek. “Binnenkort komt Willem Hut weer naar Nieuw Buinen om de baan te inspecteren. Ook kunnen we dan hem nog vragen stellen over het organiseren van de marathon”.

Belevingspark

Belevingspark komt achter de ijsbaan in Nieuw Buinen

Bij de ijsbaan komt ook een belevingspark. “We beheren niet alleen de IJsbaan maar ook het gebied er om heen. Er komt een belevingspark met een stukje natuur waarin ook bloemenperken komen, zegt Wessels”. In het belevingspark komen ook informatieborden over de oude glasfabriek die er vroeger stond. “In het park komen borden met foto’s en informatie over de glasfabriek die vroeger op deze locatie stond. Het is dus niet alleen de ijsbaan maar alles er om heen. Het is voor en door de bewoners in Nieuw Buinen”.

Voor de winter moet alles klaar zijn volgens de penningmeester. “Dan zetten we alles op alles voor de marathon op natuurijs in Nieuw Buinen,” besluit Wessels.

De ijsbaan in Nieuw Buinen in september 2018

2 Responses