16 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Ewan en Haig verlaten de Tour na zware valpartij

Caleb Ewan

Caleb Ewan

Ewan, Haig en Gesink naar huis

In de derde etappe van de Tour de France waren er diverse zware valpartijen met voor sommige renners met ernstige gevolgen.

Sprinter Caleb Ewan en klassementsrenner Jack Haig zullen dinsdag in de vierde etappe sowieso niet meer opstappen. De 26-jarige Ewan brak een sleutelbeen bij een valpartij vlak voor de finish. Diens Australische landgenoot Haig kwam op vijf kilometer van de finish ten val en moet ook met diverse verwondingen de Tour verlaten. Het is onbekend wat voor verwondingen Haig heeft opgelopen bij zijn valpartij.

Powered by WP Bannerize

Gesink

Ook Robert Gesink heeft de Tour moeten verlaten. Gesink viel in het begin van de etappe al uit nadat hij hard op zijn schouder terecht was gekomen. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de 35-jarige Varssevelder zijn sleutelbeen heeft gebroken. Het wegvallen van Gesink, die met rugnummer 13 reed, is een klap voor Jumbo-Visma. De routinier was voorzien als een van de helpers in de bergen voor Tourfavoriet Primoz Roglic die zelf ook viel en diverse schaafplekken opliep aan zijn schouder en heup.

Dinsdag rijden de renners in 150,4 kilometer van Redon naar Fougères. Opnieuw zijn er kansen voor de sprinters, maar het is hopen dat de grote valpartijen die we eerder in deze Tour hebben gezien dan zullen uitblijven.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites