Meteen naar de inhoud
Home » Evenepoel wint opnieuw in San Sebastian

Evenepoel wint opnieuw in San Sebastian

Remco Evenepoel

Evenepoel 45 kilometer solo

De Belg Remco Evenpoel is pas 22 jaar, maar zaterdagmiddag won hij voor de tweede keer Clasica San Sebastian.

In 2019 won Evenepoel voor het eerste deze najaar klassieker, maar vandaag deed hij het op een hele bijzondere manier. Evenepoel reed maar liefst 45 kilometer alleen en kwam solo en juichend over de streep in San Sebastian.

Pavel Sivakov finishte als tweede op twee minuten achterstand. Ties Benoot, die op Murgil-Tontorra was weggereden bij Mollema, kwam als derde over de streep. Mollema sprintte ten koste van Carlos Rodriguez nog naar de vierde plek en noteerde daarmee zijn tiende top tien-notering in de Clásica San Sebastián op rij. 

,,Ik ben er heel, héél blij mee”, zei Evenepoel na de finish. ,,Om het werk van mijn team te belonen is geweldig. Het is echt een teamoverwinning. Wat een seizoen tot nu toe”, jubelt de winnaar. ,,Het is echt een van mijn favoriete wedstrijden om te rijden met de beste fans. Ik doe straks mee aan de Vuelta, dit was voor mij een perfecte race tussen de trainingskampen. Om dan ook nog te winnen is geweldig. Ik ga met een goed gevoel en extra zelfvertrouwen naar de Vuelta.”

Geef een antwoord