22 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Evaluatiegesprek KNVB met de Boer begonnen

Frank de Boer

Frank de Boer

Vandaag duidelijkheid over positie Frank de Boer

Het evaluatiegesprek van de KNVB met Frank de Boer is vanmiddag begonnen meldt het AD. Het gesprek zou donderdag plaatsvinden, maar is na voren gehaald.

Volgens het AD zal de Boer zelf de handdoek in de ring gooien en per direct opstappen als bondscoach. Ook binnen de top van de voetbalbond melden bronnen dat de KNVB niet veel meer ziet in een samenwerking met de Boer die in september 2020 als opvolger van Ronald Koeman werd aangesteld.

En er is haast geboden met het vinden van een nieuwe bondscoach want op 1 september speelt Nederland voor de WK-kwalificatie de uitwedstrijd tegen Noorwegen. Omdat Oranje ook al de uitwedstrijd tegen de Turken verloor kan het zich niet nog een nieuwe misstap veroorloven want dan dreigt Oranje het WK in Qatar te moeten missen. De voetbalbond schijnt niet het vertrouwen te hebben in de Boer om het kwartje dan wel de goede kant op te laten vallen.

Kritiek

Na de roemloze uitschakeling tegen Tsjechië op Euro 2020 is er een storm van kritiek gekomen op het werk van de Boer. Het 5-3-2 systeem was al voor het toernooi bekritiseerd, maar de drie overwinningen op Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië gaven een ander beeld en het volk nog wat vertrouwen. De nederlaag tegen de Tsjechen deed de kritiek ontploffen. De media, maar ook oud spelers gaven flink wat kritiek op de Boer.

Ook de rol van de andere stafleden is onderwerp van gesprek op de burelen van de KNVB. De Boer zei zondagavond dat hij ‘de komende weken rustig gaat nadenken’ over zijn toekomst. “Het was niet goed genoeg. We moeten goed evalueren.” Vandaag zal in Zeist de beslissing gaan vallen wat er met de toekomst van Frank de Boer als bondscoach van het Nederlands elftal zal gaan gebeuren.

 

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites