8 april 2020

Sport in Nederland

Het actuele sportnieuws van eigen bodem

Team Smit Consultancy Husqvarna

Team Smit Consultancy Husqvarna

Eva Olde Hampsink sinds dit seizoen rijdend voor het team van Smit Consultancy Husqvarna kijkt uit naar haar debuut op de Weissensee. De 19-jarige schaatsster uit het Overijsselse De Pollen reist deze week voor het eerst af naar de Weissensee.

Weinig ervaring met natuurijs

Sport in Nederland sprak vlak voor het vertrek met Olde Hampsink die echt uitkijkt naar de Weissensee. “ik heb er erg veel zin in, en vooral omdat iedereen zegt dat het zo gaaf moet zijn.” Echt ervaring met natuurijs heeft Olde Hampsink niet. “Ik ben begonnen met schaatsen op natuurijs, maar dan op de skeelerbaan bij ons in de buurt. Vanaf het moment dat ik op schaatsen zat heb ik haast niet meer op natuurijs geschaatst.”

De schaatsster hoopt op de Weissensee vooral veel bij te gaan leren. “Ik verwacht vooral dat ik heel veel plezier ga hebben en dat er heel veel te leren is.” En veel leren kan ze de komende week want Olde Hampsink rijd alle vier wedstrijden. “Ik ga alle 4 de wedstrijden rijden. Mijn ambitie is om zo ver mogelijk te komen en zo veel mogelijk te leren. Ook wil ik natuurlijk genieten van deze bijzondere ervaring.”

Eerste keer 200 kilometer

Op de Weissensee rijd Olde Hampsink ook voor de eerste keer 200 kilometer als de Alternatieve Elfstedentocht op het programma staat. “Qua training heb ik me vooral voorbereid door veel te fietsen en schaatsen. Verder heb ik heel veel vragen gesteld aan ploeggenoten die al eens mee hebben gedaan, over hun ervaring en tips.” Toch hoopt ze ooit nog een keer de echte Elfstedentocht te rijden. “Ik zou het heel gaaf vinden als er ooit nog een echte Elfstedentocht komt. Ik heb er nog nooit een meegemaakt en ik wil dan ook zeker meedoen als er nog een komt,” aldus Eva Olde Hampsink.

Sport in Nederland zal van 21 tot 31 januari het team van Team Smit Consultancy Husqvarna volgen op de Weissensee.