Merijn Scheperkamp

Scheperkamp klopt Otterspeer op EK sprint in Hamar

Merijn Scheperkamp heeft zaterdag bij het EK sprint in het Noorse Hamar de Europese titel weten te veroveren.

Op de afsluitende 1.000 meter verdedigde Scheperkamp met succes zijn marge op de concurrentie. De Est Marten Liiv moest 0,48 seconden goedmaken, Verbij stond voor de opgave een achterstand van 0,73 seconden weg te werken en Otterspeer volgden op 0,82 seconde.

Otterspeer gold na zijn overtuigende zege van 1.000 meter van vrijdag als de voornaamste uitdager, maar kwam tekort. Met zijn tijd van 1.08,66 won Otterspeer weliswaar de tweede 1.000 meter, maar de kloof die hij sloeg was te klein om de titel te grijpen. Wel finishte hij nog als tweede. Scheperkamp bezweek niet onder de druk en noteerde met 1.09,00 de tweede tijd op de 1.000 meter.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.