Psv

PSV weet 3-0 achterstand in Eindhoven niet goed te maken

PSV is er niet in geslaagd om de achtste finale te bereiken van de UEFA Europa League. Sevilla bleek in twee duels te sterk.

Na de 3-0 nederlaag in Spanje waren de kansen voor PSV op het bereiken van de achtste finale al ontzettend klein. Toch probeerde de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij het wel, maar kwam het slotoffensief te laat.

PSV kreeg zo her en der wel wat kansjes, maar echte grote opgelegde kansen bleven uit. Twintig minuten voor tijd had Bakayoko de 1-0 op de schoen, maar schoot wild over. De 1-0 kwam er wel een kwartier voor tijd toen De Jong de bal uit de draai binnen kon schieten.

Diezelfde De Jong dacht de 2-0 te maken op aangeven van invaller Silva, maar de aanvaller stond randje buitenspel waardoor de goal werd afgekeurd. Veerman zag nog een schot net op het dak van het doel belanden, en schoot Bakayoko nog een keer op de vuisten van de Sevilla doelman.

Toch kwam er diep in blessuretijd nog een 2-0. Silva maakte in de 94ste minuut 2-0 van dichtbij, maar daarna bleek de klok de grootste vijand en gaat niet PSV maar Sevilla naar de laatste zestien.