Jong Oranje Sportnieuws Voetbal

‘Erwin van de Looi nieuwe bondscoach Jong Oranje’

KNVB, Voetbal

Van de Looi opvolger van Langeler bij Jong Oranje

Erwin van de Looi wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe bondscoach van Jong Oranje. De Gelderlander volgt Art Langeler op, die onlangs werd aangesteld als directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB.

De Telegraaf weet dat Van de Looi hem op gaat volgen als bondscoach. Momenteel is de 46-jarige oefenmeester nog op vakantie, maar als hij terugkomt maakt de KNVB zijn aanstelling wereldkundig. Het is de bedoeling dat hij Jong Oranje naar het EK in Italië weet te brengen. Dat toernooi wordt volgend jaar gespeeld. Van de Looi begint met cruciale kwalificatiewedstrijden tegen Engeland (uit) en Schotland (thuis).

Hiervoor was Langeler bondscoach van Jong Oranje, maar hij heeft die klus ingeruild voor die van directeur voetbalontwikkeling. Langelers laatste klus is het trainingskamp in Zuid-Amerika. Jong Oranje oefent daar tegen Bolivia en Paraguay.

Van de Looi besloot begin maart om op te stappen als hoofdtrainer bij Willem ll. Een groep fans van de Tilburgers keerde zich tegen de trainer, waarna hij zijn conclusies trok. Willem ll wil graag dat hij bleef.Geef een reactie