6 april 2020

Sport in Nederland

Het actuele sportnieuws van eigen bodem

Er ligt een fantastische ijsvloer op de Weissensee

Weissensee 2020

Weissensee 2020

Als we Maarten Schoenmaker uit Eindhoven mogen geloven ligt er op de Oostenrijkse Weissensee een perfecte ijsvloer.

Programma Weissensee KLIK HIER

Vandaag spraken we met Schoenmaker die voor het weekend al afreisde naar Oostenrijk om het ijs te verkennen. “Er ligt een hele mooie ijsvloer, met erg weinig scheuren,” zegt Schoenmaker.

Toch zou de zon wel eens parten kunnen gaan spelen. “Het ijs is nu erg goed maar dan moet het wel onder nul blijven. Op sommige stukken ligt er wat sneeuwijs en dat word wel zwaar als de temperatuur boven nul gaat raken.”

Helaas moet Schoenmaker wegens omstandigheden terug naar Nederland maar hij hoopt in de tweede week terug te keren om alsnog de tocht te rijden. Vorig jaar reed Schoenmaker de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee liefst vier keer.

Sport in Nederland volgt deelnemers op de Weissensee

Van 21 tot en met 31 januari besteden we bij Sport in Nederland ruimschoots aandacht aan de tochten op de Weissensee. Zo volgen we een aantal deelnemers en zijn hun verslagen, foto’s en reactie’s op onze website te lezen zijn.

Verder volgen wij uitgebreid het marathon team van Smit Consultancy Husqvarna en mogelijk ook het team van Ormer ICT. Hierover later meer!