En dat is vier! Philipsen sprintkoning van de Tour

Philipsen flikt het opnieuw in de Tour

Jasper Philipsen heeft woensdag zijn vierde etappezege geboekt in de Tour de France. De Belg is absoluut de grote sprintkoning.

Na een rustige etappe was Philipsen heer en meester in de straten van Moulins. Heel even leek Dylan Groenewegen roet in het eten te gooien, maar de Belg van Alpecin Deceuninck denderde in de laatste meters over de Nederlander heen en won met een fietslengte voorsprong de elfde etappe.

Reuzenvoorsprong in puntenklassement

Wat het des te knapper maakte is dat Philipsen het helemaal in zijn eentje moest doen. Lead-out koning Mathieu van der Poel moest het wegens een luchtweginfectie laten lopen, maar ook zonder de hulp van de Brabander wist Philipsen met overmacht de rit te winnen.

Als Philipsen in de laatste 1,5 week van de Tour gewoon op de fiets blijft zitten dan kan de groene trui aan het einde van de rit hem niet ontgaan. Met 323 punten heeft Philipsen een reuzenvoorsprong op de Fransman Bryan Coquard die er 178 punten heeft.

Lees meer nieuws bij Sport in Nederland

Sport in Nederland besteed aan veel sporten ruimschoots aandacht. Lees via onze website ook het laatste voetbal en formule 1 nieuws. Ook aan wielrennen, darts, tennis, volleybal, atletiek en hockey besteden we ruimschoots aandacht. Ook vind je soms een gratis livestream naar een sportevenement. Lees dus nu het allerlaatste en actuele sportnieuws via Sport in Nederland.

/