Marathonschaatsen Sportnieuws

Elma de Vries (35) hangt schaatsen aan de wilgen

MEPPEL – Marathonschaatser Elma de Vries uit Meppel stopt aan het einde van het seizoen. Dat zegt de 35-jarige Drentse tegen Schaatsen.nl.

‘’Ik heb regelmatig geroepen dat een nieuw seizoen misschien wel mijn laatste zou worden. Meestal was dat niet heel serieus’’, vertelt ze. Dit seizoen deed De Vries die mededeling niet, maar nu blijkt ze dus juist wél klaar. ’’Net als elk seizoen heb ik halverwege bekeken of en hoe ik verder zou moeten. Vorig seizoen was een prima jaar voor me. De eindzege in de KPN Marathon Cup gaf me nieuwe motivatie om nog door te gaan, in combinatie met een privésponsor die dat mogelijk maakte. Maar dit jaar is minder goed. Ik kan nog prima meedoen in het peloton en van waarde zijn voor mijn ploeg, dat wel, maar ik wil niet het risico nemen dat ik in een seizoen beland waarin ik dat niet kan. Dan gooi ik voor mijn gevoel alles te grabbel wat ik heb gepresteerd en dat wil ik niet.’’

De Vries zet er dus een punt achter in hetzelfde seizoen als waarin ook Daniëlle Bekkering haar loopbaan afsluit. Die twee hebben een lange historie in het marathonschaatsen, waarbij de paden elkaar regelmatig kruisten. Slechts twee jaar reden ze overigens samen, destijds in de ploeg van DSB Bank.