28 maart 2024
Romelu Lukaku

Slimme Italianen met 2-1 te sterk voor België

Het EK Voetbal voor België is voorbij. De nummer één van de FIFA-wereldranglijst verloor in de kwartfinale met 1-2 van Italië.

De Italianen maakten in de eerste helft het verschil. Nadat een doelpunt van aanvoerder Bonucci terecht wegens buitenspel werd afgekeurd door de VAR sloegen de Italianen toe. Via treffers van Barella en Insigne nam Italië een comfortabele 0-2 voorsprong in München. Toch kwamen de Belgen voor rust nog terug in de wedstrijd toen Lukaku vanaf de penaltystip de aansluitingstreffer maakte.

Roberto Mancini
Roberto Mancini bondscoach Italië

In de tweede helft ging het gelijk op. België drong wel meer en meer aan, maar de Italianen zorgden er voor dat het spel met een hoop theater vaak stil kwam te liggen. België kreeg in de tweede helft absoluut nog wat kansen, maar de Italianen waren verdedigend slim genoeg om de Rode Duivels van een gelijkmaker af te houden.

In de halve finale neemt Italië het op tegen Spanje, dat eerder op de dag na penalty’s afrekende met Zwitserland. Het halve finaleduel wordt dinsdag om 21.00 uur op het Londense Wembley gespeeld.

Het is de vierde keer dat Italië de halve finales van het EK bereikt. ‘La Squadra Azzurra’ veroverde alleen in 1968 de Europese titel. In 2000 en 2012 werd de finale verloren en in 1988 betekende de halve eindstrijd het eindstation.