Marathonschaatsen Noordlaren

Burgum aan de haal met primeur

De eerste marathon op natuurijs vind vanavond plaats in het Friese Burgum. Dat heeft de KNSB woensdagmorgen bekend gemaakt.

Ook het Groningse Noordlaren en het Drentse Nieuw-Buinen waren in de race voor de eerste marathon, maar beide dorpen konden niet niet voldoende ijs leggen om een keuring aan te vragen. In zowel Noordlaren als Nieuw-Buinen lag er op sommige plekken net geen drie centimeter.

In Burgum bleek woensdagmorgen de ijsvloer van een hele goede kwaliteit en voldeed de ijsvereniging ook aan de drie centimeter norm. Competitieleider Willem Hut besloot na het meten groen licht te geven voor een eerste marathon op natuurijs in deze winter.

Het is voor de eerste keer dat Burgum de primeur heeft voor het organiseren van een marathon op natuurijs. Vorig jaar ging Noordlaren met de wedstrijd aan de haal. Bart Hoolwerf en Maaike Verweij wonnen toen de wedstrijd.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.

Kijk live sport via www.sportstream24.nl