‘Edwin van der Sar stapt op bij Ajax’

Door onze redactie

Edwin van der Sar stapt op als algemeen directeur van Ajax meldt De Telegraaf dinsdagmorgen. De 52-jarige oud doelman ziet na een dramatisch slecht jaar geen toekomst meer in Amsterdam. “Na bijna elf jaar in de directie ben ik op. We hebben hele mooie dingen meegemaakt, maar het is ook een ongelooflijk zware periode geweest”, laat Van der Sar weten in een reactie via Ajax.nl.

Sinds het vertrek van Marc Overmars als directeur voetbalzaken, begin 2022, ligt Van der Sar onder vuur bij Ajax. De dramatisch verlopen transferzomer, in combinatie met de derde plaats in de Eredivisie, wordt Van der Sar hard aangerekend.

Van der Sar wou al eerder opstappen

Naar verluidt dacht Van der Sar al langer aan stoppen, al wilde hij de onrust niet vergroten in een periode waarin Ajax nog streed voor de tweede plaats en dus voorrondes van de Champions League. Na de nederlaag bij FC Twente (3-1) heeft Van der Sar de knoop doorgehakt en besloten op te stappen.

Van der Sar bekleedde de functie van algemeen directeur sinds 2016. In zijn beginperiode vormde hij een sterke drie-eenheid met Overmars en Erik ten Hag. Na geweldige Europese seizoenen werd er voor honderden miljoenen euro’s verdiend. Het vertrek van Overmars deed veel instorten. Afgelopen zomer werd er, zonder technisch directeur, meer dan honderd miljoen euro uitgegeven aan versterkingen. De meeste nieuwelingen konden hun verwachtingen niet inlossen.

/