Meteen naar de inhoud
Home » Dumoulin: “Ik had een doel en ben trots”

Dumoulin: “Ik had een doel en ben trots”

Dumoulin enorm trots op zilveren medaille in tijdrit

Tom Dumoulin won woensdag bij de Olympische tijdrit een zilveren medaille. Na afloop was de Limburger enorm blij met het zilver. “Ik had een doel en ben trots”

“Het is zilver geworden, maar absoluut met een goud randje. Primoz Roglic (die goud won, red.) was van een andere planeet vandaag. Ik weet dat hij een bijzondere gozer is. En het is heel mooi om op het podium te staan. Dit is voor mij geweldig”, aldus Dumoulin.

Dumoulin had 56.06 minuten nodig voor de twee rondes van in totaal 44,2 kilometer op en rondom het circuit van Fuji. Roglic dook daar ruim een minuut onder: 55.04. De dertigjarige Dumoulin hield Rohan Dennis (56.08), Stefan Küng (56.08) en Filippo Ganna (56.09) net achter zich.

Voor Dumoulin is het de tweede keer dat hij het zilver wint op de olympische tijdrit. Dumoulin moest vijf jaar geleden in Rio de Janeiro alleen de inmiddels gestopte Zwitser Fabian Cancellara voor zich laten.

Mis geen sport en check nu hier de gratis Tokio 2020 livestream, met meer dan 10 werkende kanalen. Ook via Hesgoal en LIVE TV kan je handige streams vinden om online naar de Olympische Spelen in Tokio te kijken.

[wp_bannerize group=”Tokio 2 ” categories=”255,922,344″]

Geef een antwoord