Tom Dumoulin 1 1

Video: Dumoulin beslist pas morgen over vervolg van de Giro

De kans dat Tom Dumoulin woensdag nog opstapt in de vijfde etappe van de Giro d’Italia is klein. Dumoulin was dinsdag betrokken bij een zware valpartij en liep een flinke verwonding op aan zijn knie. Door onoplettendheid van Salvatore Pucci kwam Dumoulin ten val en kreeg een tandwiel in zijn knie.

,,Het klassement van de Giro is voorbij”, zei Dumoulin in een eerste reactie. ,,Ik slaap er nog een nachtje over en dan beslis ik of ik doorga. Ik heb nu een ei op mijn knie en dat zal morgen niet veel beter zijn. Ik moet morgen kijken of ik überhaupt nog kan fietsen. En of het nog iets toevoegt als ik door fiets.”

De verwachting is dat Dumoulin woensdag niet meer aan de start verschijnt en zich gaat richten op de Tour de France die in juli van start gaat.

Plaats een reactie