Giro d'Italia Sportnieuws

Dumoulin blij dat het echte klimmen gaat beginnenVoor klimmers wacht donderdag rit naar de Etna

Tom Dumoulin is blij dat de Giro d’Italia donderdag echt gaat beginnen. “Eindelijk gaan we klimmen. Dan gaat het ook wat rustiger worden in het peloton, als het klassement al een beetje vastligt. Want het zijn weer twee dagen vol stress geweest”, aldus Dumoulin, die woensdag als zestiende over de streep kwam in de listige vijfde etappe, in dezelfde tijd als winnaar Enrico Battaglin.

De zesde rit eindigt donderdag op de vulkaan de Etna. De slotklim naar het Osservatorio Astrofisico is vijftien kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5. Na twee heuvelachtige ritten op Sicilië belooft dat de eerste echte krachtmeting bergop te worden tussen de klassementsrenners.

Dumoulin staat in het klassement nog steeds op de tweede plaats, op één seconde van leider Rohan Dennis. “Het zal morgen een heel zware etappe worden. We beklimmen de Etna van een andere kant dan vorig jaar in de Giro en deze kant is lastiger. Ik had vandaag geen heel goede benen, dus hopelijk betekent dat dat ik morgen wel goede benen heb.”

Geef een reactie