Giro d'Italia Sportnieuws Wielrennen

Tom Dumoulin opgelucht na hectische en lastige etappe

Wielrennen

Tom Dumoulin: “Zwaarste etappe ooit”

Tom Dumoulin was na afloop van de derde etappe in de Giro d’Italia blij dat hij de finish gehaald had. Volgens de Limburger was het een hectische en lastige dag door de Israëlische woestijn.
“Het was de zwaarste sprintersetappe die ik ooit heb gereden. Normaal gesproken voel ik me zo na een bergrit”, zei een afgepeigerde Dumoulin na de door Elia Viviani gewonnen rit.

“Het was heel hectisch en gevaarlijk in de finale door de wind en de hoge snelheid. Beangstigend soms. We zijn echt alleen maar met zeventig kilometer per uur door stadjes geknald, met de wind in de rug en de weg lichtjes naar beneden lopend.”

Dumoulin had er wel op ingespeeld. “Ik had gelukkig een groter verzet laten monteren, want ik had het weerbericht bekeken vanmorgen. Het was echt gevaarlijk. Dankzij mijn ploeg zat ik in een goede positie, dus we hebben het overleefd. Na drie goede dagen kijk ik er nu naar uit om naar Italië af te reizen.”
De renner van Team Sunweb kwam in de rit van Beër Sheva naar Eilat in Israël als zeventiende over de finish. De Australiër Rohan Dennis van BMC bleef in het bezit van de roze trui.

Geef een reactie