Duitsland en Portugal ontsnappen aan uitschakeling

Duitsland en Portugal ontsnappen aan uitschakeling

Frankrijk, Duitsland en Portugal ronde verder

Duitsland en Portugal zijn ontsnapt aan uitschakeling op het Europees Kampioenschap voetbal. Zowel Duitsland wat twee keer op achterstand kwam tegen Hongarije en Portugal wat aantrad tegen Frankrijk bungelden aan een zijden draadje.

Duitsland had een hele moeilijke avond tegen Hongarije wat via Roland Sallai al in de openingsfase al snel op een 0-1 voorsprong kwam in München. Twintig minuten voor tijd ging het opeens helemaal los. Kai Havertz kon van dichtbij de gelijkmaker binnenkoppen, na mistasten van Gulácsi: 1-1. Direct daarna dook András Schäfer echter vrij voor Neuer op en stond het pardoes 1-2. Op zij Duits wist Duitsland vlak voor tijd nog de 2-2 te maken via Goretzka waarmee direct uitschakeling voorkomen kwam.

Ook Portugal bungelde tegen Frankrijk aan een zijdendraadje. Via Cristiano Ronaldo kwamen de Portugezen nog wel op een 1-0 voorsprong, maar Benzema scoorde op slag voor rust en direct na rust nog een keer. Ronaldo maakte de 2-2 waardoor ook de Portugezen ontsnapten aan uitschakeling. Hongarije was uit eindelijk de grote verliezer. Ondanks goede wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland liggen de Hongaren uit het toernooi.

Powered by WP Bannerize

 

Geef reactie

Laat reactie achter