Duitse weerman verwacht flink pak sneeuw in Oost-Nederland (video)

Alexander Hildebrand verwacht tot 40 cm sneeuw in Oost-Nederland

Europa is in de ban van de naderende winter. Volgens diverse weermannen en vrouwen kan er vanaf zaterdagnacht een flink pak sneeuw gaan vallen.

40 centimeter sneeuw (KLIK HIER voor de VIDEO van weerman Hildebrand)

De Duitse weerman Alexander Hildebrand keek woensdag vooruit op de dag van dinsdag. Volgens Hildebrand kan er vooral volgende week dinsdag ontzettend veel sneeuw gaan vallen. In Oost-Nederland kan volgens Hildebrand dan wel eens een sneeuwdek van 30 tot 40 centimeter kunnen vormen. Dit alles doet denken aan de sneeuwwinter van 1978/1979. Destijds waren zelfs plaatsen afgesloten van de buitenwereld.

-15 begin volgende week?

Als het van het weekend en begin volgende week gaat sneeuwen dan kunnen de temperaturen in Nederland flink onderuit zakken. De verwachting is dat daar waar zich een wit tapijt gaat vormen het bij helder weer zomaar in de nacht 15 graden zou kunnen vriezen.  Temperaturen die we de laatste 20 jaren vrijwel niet meer gewend zijn.

Winter 1979

Of er veel sneeuw gaat vallen dat wachten we maar af. Het zou mooi zijn als we in een tijd van corona en maatregelen van het prachtige winterweer kunnen gaan genieten. De sneeuwaanval van komend weekend lijkt op die van 1979 volgens Hildebrand. In onderstaande video de sneeuwattack in 1979.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *