Algemeen Schaatsen Alternatieve Elfstedentocht Weissensee Sportnieuws

Drie vriendinnen rijden Alternatieve Elfstedentocht

Angélique, Corinne en Hanneke rijden de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee

De vriendinnen Angélique (46), Corinne (52) en Hanneke (39) gaan naar de Weissensee in Oostenrijk om de Altenatieve Elfstedentocht te rijden.

Sport in Nederland gaat de dames tijdens de tocht volgen dus hun verhaal in Oostenrijk zal binnenkort te lezen zijn op de website. De dames gaan in iedergeval goed getraind richting Oostenrijk.

Angélique Zandbergen vertelde ons dat ze op dinsdag 29 januari de tocht rijd met Corinne en op vrijdag 1 februari met Hanneke. “We gaan een week heen dus een week sportiviteit in combinatie met carnaval,” zegt de Noord-Hollandse.

Angélique, Corinne en Hanneke vertrekken op zaterdag 26 januari richting de Weissensee waar ze goed op voorbereid zijn. “We trainer vanaf oktober al op de IJsbaan in Haarlem. Dat doen we met de Noordwijkse IJsclub en daarna gaan we nog een keer met zijn drietjes er trainen”.

Biddinghuizen

Ook trainen de dames met regelmaat op de ijsbaan van FlevoOnice in Biddinghuizen. “We trainen daar elke zaterdag tot we naar de Weissensee vertrekken. Daar spelen op de drie kilometer lange baan ook de weersomstandigheden een rol. Dat komen we straks ook tegen op de Weissensee,” zegt Zandbergen. De dames rijden daar elke zaterdag zo’n 75 tot 100 kilometer.

Angélique gaat voor de vijfde keer naar de Weissensee. De vriendinnen Corinne en Hanneke gaan voor de derde keer. Sport in Nederland gaat de dames volgen.

Lijkt het je leuk dat we ook over jou voorbereiding en Alternatieve Elfstedentocht een leuk stuk gaan schrijven? mail ons via info@sportinnederland.com dan nemen we contact met je op!