9 april 2020

Sport in Nederland

Het actuele sportnieuws van eigen bodem

Drent schaatst op Weissensee voor vrouw en drie kinderen

Weissensee Stichting Hartekind

Weissensee Stichting Hartekind

Op 24 januari start Assenaar Harold Homan aan zijn Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee. Homan gaat 200 kilometer bikkelen voor zijn vrouw en drie kinderen die een hartziekte hebben.

Homan rijd zijn tocht voor het goede doel de stichting Hartekind. Vrouw Henriëtte (45), zoons Bart (17) en Ruben (15) en dochter Marit (12) zijn allemaal belast met het MYH7-gen, de erfelijke variant van hyperstrofisch cardiomyopathie. Een verdikking van de hartspier die kan leiden tot hartritmestoornissen en zelfs een hartstilstand. De familie liet zich testen nadat bij de moeder van Henriëtte de afwijking werd vastgesteld en bleek dat die erfelijk is.

De familie wil zich niet te veel laten leiden door de hartafwijking, maar er is wel veel veranderd. Zo heeft Henriëtte inmiddels een inwendige defibrillator die een schok af kan geven bij een hartritmestoornis. Zoon Ruben gebruikt medicijnen.

“De jongens waren vrij sportief ingesteld. Zeker onze oudste zoon Bart, die moest een stapje terugdoen met schaatsen en fietsen. Dat was voor hem op dat moment wel even zuur”, zegt Homan.

Op dit moment heeft Homan 7765 euro opgehaald. Natuurlijk willen wij u vragen uw steentje bij te dragen en Homan en zijn actie te steunen. Doneren kan hier.

AfvallenmetNederland