Dramatische start Oranje in WK-kwalificatie

Dramatische start Oranje in WK-kwalificatie

Yilmaz scoort drie keer tegen Oranje

Het Nederlands elftal is woensdagavond dramatisch begonnen aan de WK-kwalificatie. Oranje verloor de eerste wedstrijd in Istanbul met 4-2 van Turkije.

Powered by WP Bannerize

Kijk hier vanavond gratis: Suriname – Kaaimaneilanden

De ploeg van Frank de Boer keek bij de rust al tegen een ongelukkige 2-0 achterstand aan. Burak Yilmaz schoot na een kwartier via het lichaam van Matthijs de Ligt de bal langs de kansloze Tim Krul. Na iets meer dan een half uur spelen maakte de 35-jarige Yilmaz ook nog eens de 2-0. Na een ongelukkige overtreding van Donyell Malen kregen de Turken een strafschop die Yilmaz hard tegen de touwen joeg.

Vlak na rust zat het opnieuw tegen voor Nederland toen Calhanoglu met een goed schot Krul passeerde. Ondanks de 3-0 achterstand bleef Oranje voetballen en zette het de Turken vast op eigen helft. De Boer bracht Luuk de Jong en Davy Klaassen in de ploeg. Dat leek een gouden zet want via diezelfde Klaassen en De Jong kwam Oranje in een tijdbestek van twee minuten terug tot 3-2. Er gloorde hoop, maar die werd teniet geschoten door Yilmaz die tien minuten voor tijd een vrijetrap in de kruising schoot.

Nederland kreeg diep in blessuretijd nog een strafschop omdat de Ligt onderuit werd getrokken. Omdat alles ook al de hele avond tegen zat miste ook Memphis die strafschop. Oranje begint daardoor dramatisch aan het kwalificatietoernooi en zal alle zeilen moeten bijzetten om tegen Letland en Gibraltar de komende week geen dure punten te gaan laten liggen.

Geef reactie

Laat reactie achter