Dit zijn de kansen van Max Verstappen in Brazilië

Dit zijn de kansen van Max Verstappen in Brazilië

12 november 2019 0 Door Sportredactie

We zijn al weer aanbeland bij de voorlaatste Formule 1 Grand Prix van 2019. Komend weekend staat de Grand Prix van Brazilië op het programma en Max Verstappen maakt weer serieus kans op een podiumplaats.

2016 regenrace

Verstappen reed op het circuit van Interlagos in 2016 een fantastische race. Het kwam met bakken uit de lucht, er waren diverse rode vlaggen en Verstappen spinde ook nog eens een keer maar hield zijn bolide onder bedwang. Toch knokte de jonge Limburger zich na een beladen race terug van P16 naar P3. Hier onder de beelden.

2017 en 2018

In 2017 verliep de race bij droog weer omstandigheden. Er gebeurde weinig en het team van Mercedes en Ferrari waren veel te snel voor Verstappen die niet verder kwam dan P5. Sebastian Vettel won de race voor Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen.

In 2018 zagen we weer een hele goede Max Verstappen. Opnieuw was het droog maar Verstappen had met zijn Red Bull alle kansen op de overwinning. De Limburger reed aan de leiding toen het gruwelijk mis ging toen hij achterblijver Esteban Ocon wou passeren maar hij van de baan geduwd werd. Hamilton profiteerde van de crash en won de race. Verstappen eindigde wel als tweede.

2019

Ook in 2019 maakt Max Verstappen kans op de overwinning en zeker kans op een podiumplaats. Lewis Hamilton is wereldkampioen en strijd nergens meer om. Valtteri Bottas zal na zijn overwinning van twee weken geleden in bij de Grand Prix van Amerika nog wel hongerig zijn naar nog een overwinning. Mercedes lijkt komend weekend dus wel de grootste kanshebber te zijn maar Verstappen zou bij een fout kunnen profiteren.

Ook het team van Ferrari zal nog wel weer willen gaan strijden voor een overwinning. Twee week geleden had het team geen vermogen voldoende, viel Sebastian Vettel uit en eindigde Charles Leclerc op ruime achterstand als vierde. Leclerc krijgt komend weekend een gridstraf voor het vervangen van de motor en Vettel die zal natuurlijk ook gemotiveerd zijn om met nog twee races te gaan voor een podiumplaats te strijden. Het zal vermoedelijk een spannende kwalificatie en race gaan worden van drie teams die dicht bij elkaar zullen zitten.

Weer

Op regen hoeven we komend weekend niet rekenen. Zondag tijdens de race is er 10% kans op een bui. Vrijdag bij de eerste twee vrije trainingen is er wel kans op een onweersbui. Zaterdag en zondag zullen droog blijven met een graadje of 23. Een spectaculaire race die we zagen in 2016 zullen we niet op die manier gaan krijgen.

Verkoop nu je auto

Programma

Vrijdag 15 november Eerste vrije training 15:00 – 16:30 uur
Vrijdag 15 november Tweede vrije training 19:00 – 20:30 uur
Zaterdag 16 november Derde vrije training 16:00 – 17:00 uur
Zaterdag 16 november Kwalificatie 19:00 – 20:00 uur
Zondag 17 november Race 18:10 uur

Livestream

Wil je de Grand Prix van Brazilië komend weekend gratis kijken via de livestream dan klik je hier. Hier vind je de beste en handigste livestreams om niks van de Grand Prix van Brazilië te hoeven missen.