Dit is de Ferrari voor het Formule 1 seizoen 2020

Dit is de Ferrari voor het Formule 1 seizoen 2020

Het formule 1 team van Ferrari heeft de nieuwe bolide voor 2020 gepresenteerd. De SF1000 is de naam van de bolide waarin Charles Leclerc en Sebastian mee hopen te strijden om de wereldtitel.

De Formule 1 bolide werd gepresenteerd in het Romolo Valli-theater in het plaatje Reggio Emilia, de plaats waar in 1797 de Italiaanse vlag tot stand is gekomen.

Veel trends die Ferrari de afgelopen jaren zelf in de Formule 1 heeft gezet, zitten op de nieuwe SF1000. Zo heeft de nieuwe auto de hoge inlaten in de sidepods naast de coureur en de schuin naar buiten aflopende voorvleugel.

De voorvleugel zit vast aan een neus die sterk lijkt op die van vorig seizoen. De neus heeft de twee gaten in de punt die het team vorig jaar in Singapore introduceerde om meer neerwaartse kracht aan de voorkant van de auto te krijgen. De kans is echter groot dat dit soort onderdelen voor de openingsrace nog verder worden ontwikkeld.

Nieuw zijn twee luchtgeleiders aan weerszijden van de luchtinlaat boven het hoofd van de coureur. De motorkap daarachter is weer iets krapper vormgegeven dan in 2019, met bovendien een grotere verticale vin op de motorkap zelf, die de lucht moet stabiliseren die richting de achtervleugel loopt.

De motorruimte moet ook aan de onderzijde richting de achterwielen zo strak mogelijk toelopen om zo veel mogelijk lucht richting de achterzijde van de auto te geleiden. Het lijkt erop dat Ferrari daar weer iets beter in is geslaagd dan bij de SF90, de auto van vorig jaar. In zijn geheel lijkt het chassis, en dan met name het gedeelte waarin de coureur zit, ook wat compacter te zijn vormgegeven.

Geef een reactie