Sportnieuws Voetbal

Dirk Kuyt krijgt op 27 mei afscheidswedstrijd in De Kuip

Dirk Kuyt, Feyenoord, Oranje

ROTTERDAM – Dirk Kuyt krijgt op zondag 27 mei 2018 zijn afscheidswedstrijd in de Rotterdamse Kuip.

‘De Dirk Kuyt Testimonial is een afscheidswedstrijd die speciaal voor de nu 37-jarige oud-voetballer wordt georganiseerd en waaraan vele bekende oud-ploeggenoten van Kuyt zullen deelnemen’, staat te lezen op de website van Feyenoord. Tijdens het afscheidsduel staan de Dirk Kuyt Foundation, de Feyenoord Foundation en Support Casper naast het afscheid centraal. De oud-spits is na Coen Moulijn, Willem van Hanegem en Giovanni van Bronckhorst de vierde Feyenoorder die een afscheidsduel krijgt aangeboden.
“Ik ben vereerd dat er zoiets moois voor mij georganiseerd wordt”, zegt Kuyt, die meerdere oud-ploeggenoten van FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool, Fenerbahçe en het Nederlands elftal gaat uitnodigen voor zijn afscheidswedstrijd. “Deze wedstrijd werd al besproken met Feyenoord tijdens de gesprekken over mijn terugkeer naar Rotterdam. En nu gaat het dus echt gebeuren. Het lijkt me fantastisch om met veel bekenden uit het verleden weer voor het legioen te spelen in De Kuip. Ik kijk erg uit naar deze dag en vind het heel mooi dat ik de kans krijg om op deze manier officieel afscheid te nemen van mijn leven als profvoetballer.”

Namen zijn er nog niet bekend gemaakt, maar eerder kwam al naar buiten dat Feyenoord er alles aan gaat doen om grote namen te strikken voor het duel – dat al een tijdje geleden werd aangekondigd. De datum en locatie zijn donderdag dus onthuld door de Rotterdammers. Op 31 maart begint de verkoop en kunnen seizoenkaarthouders hun eigen tickets terugkopen.