Deze coronaproof regels gelden er in de Formule 1

Deze coronaproof regels gelden er in de Formule 1

30 juni 2020 0 Door Sportredactie

Als komend weekend het wereldkampioenschap der Formule 1 coronaproof van start gaat zal er een hoop anders zijn dan iedereen gewend is.

Strenge regels

Formule-1-live-stream-gratis

Om te beginnen word iedere medewerker binnen een team elke dag getest op corona. In totaal zijn er rond en om de baan 2000 medewerkers. Er zal dus flink getest gaan worden.

Ook zitten alle teams in een apart hotel waar verder geen andere bezoekers aanwezig zullen zijn. Daarnaast eten alle medewerkers op het circuit waar voor catering gezorgd is. In de stad iets halen is verboden.

Formule-1-live-stream-gratis

2 meter afstand

Waar in Nederland de 1,5 meter afstand geld is dit bij de Formule 1 2 meter afstand. Dat betekend dat alles en iedereen op 2 meter afstand van elkaar blijft en daarbij verplicht een mondkapje draagt.

Teams blijven op het circuit van elkaar gescheiden om onderling contact te vermijden. Dienstverleners die alle teams bedienen, zoals bandenleverancier Pirelli, dragen volledig beschermende kleding.

Bijeenkomsten van coureurs en teambazen gaan door, maar vinden bij voorkeur in de buitenlucht of via een videoverbinding plaats.

Media

Olav Mol en diens collega Jack Plooij doen tijdens het weekend het live verslag. Maar dit is vanuit de studio in Nederland. Alle overige interviews worden op het circuit in Spielberg door één vast team gefilmd en verspreid naar de andere media.

Besmetting

Mocht het zijn dat een coureur of medewerker besmet word met het coronavirus dan zal diegene direct het circuit moeten verlaten. Dit betekend dat in het geval dit een coureur is hij dan vervangen zal worden door een reserve coureur. Zijn er bij een team meerdere besmettingen waardoor er niet deelgenomen kan worden aan de Grand Prix dan gaat de race gewoon door. De besmette personen gaan dan 14 dagen in quarantaine.

Ook tijdens de race zullen minder monteurs dan gebruikelijk in de pitbox zijn. De kamer van de stewards, wedstrijdleiding en tijdwaarneming is zo ingericht dat iedereen op 2 meter afstand coronaproof van elkaar kan werken.

De podiumceremonie na afloop zal anders zijn en kan per circuit verschillen. In de meeste gevallen zullen de coureurs die in de top drie zijn gefinisht hun auto bij de start-finish parkeren om daar te poseren en naar het volkslied te luisteren. Ze mogen geen beker of champagne in ontvangst nemen.