Feyenoord naar de halve finale van de UEFA Conference League

Feyenoord heeft donderdagavond mede door twee treffers van Cyriel Dessers de halve finale bereikt van de UEFA Conference League. De Rotterdammers wisten na een 3-3 gelijkspel in de Kuip tegen Slavia Praag het karwei in Tsjechië af te maken.

Feyenoord won de wedstrijd met 3-1. Al in de tweede minuut zat Feyenoord al op rozen toen Dessers knap met links de bal binnenschoot. Toch kon Feyenoord niet lang van de voorsprong genieten want binnen een kwartier maakte Traoré al de 1-1. Na rust wist Dessers te profiteren van een enorme fout van doelman Mandous die de bal knullig verspeelde. Dessers was er als de kippen bij en kon vrij eenvoudig de 2-1 maken.

In de slotfase drong de thuisploeg meer en meer aan, maar toen Sinisterra de 3-1 maakte tien minuten voor tijd voelde dat als een enorme bevrijding. Slavia Praag probeerde nog wel een vuist te maken, maar het had geen stootkracht meer om Feyenoord te laten wankelen. In de halve finale moet Feyenoord het opnemen tegen het Franse Olympique Marseille.

Scroll to top
%d bloggers liken dit: