Alternatieve Elfstedentocht Weissensee Sportnieuws

Derde Alternatieve Elfstedentocht gaat door, start om 06.00 uur


WEISSENSEE – 1.350 schaatsers konden bij de derde rijdersbijeenkomst opgelucht ademhalen. De 3e Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee gaat dinsdag door.

Wel starten de deelnemers een uur eerder omdat morgen de temperatuur rap gaat oplopen naar circa 7 graden. De start is dinsdagmorgen om 06.00 uur. De prestatietocht die om 09.00 uur zou starten start een uur eerder en begint om 20.00 uur.

Piet Paulusma gaf nog even een weerbericht mee voor de schaatsers: het vriest vannacht genoeg om morgenochtend met een mooie ijslaag te beginnen. Het wordt een heldere, zonnige dag met een middagtemperatuur van rond de 7 graden. Er is bijna geen wind, waardoor het nog wat warmer aanvoelt.

De organisatie geeft de volgende tips extra mee aan de schaatsers:

Praktische info en veiligheid

  • Deelnemers die 100 kilometer schaatsen, kunnen niet eerder starten dan 08.00 uur. De chiptiming start niet voor dit tijdstip.
  • Deelnemers aan de 100 kilometer kunnen finishen tot 16:45 uur. De schaatsers die 200 kilometer rijden mogen tot 16:45u aan hun laatste ronde beginnen.
  • Vul de gegevens op je armnummer in en draag de band aan je rechterarm. Dan is je nummer goed zichtbaar voor de speakers, organisatie en toeschouwers.
  • Er zijn twee verzorgingsposten met thee, soep, brood en fruit.
  • Omdat de start vervroegd is, schaats je langer in het donker en de kou. Denk aan je veiligheid: zorg voor goede verlichting, een helm en een bril om je ogen te beschermen.
  • Mocht je onderweg medische hulp nodig hebben (of zien dat iemand anders dat nodig heeft) bel dan de medische dienst op het noodnummer: 0676-8468 33300.
Lees nu ook:  FC Stal zet trainer Joop Gall op straat

meer informatie vind je op de website van de Weissensee.

Wil je niks missen van alles wat er gebeurt op de Weissensee? Volg ons dan op Twitter via @weissensee2018 of volg het laatste nieuws via onze Weissensee live pagina.

Het complete programma op de Weissensee vind je hier