18 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Demi Vollering winnares van Luik-Bastenaken-Luik

Demi Vollering

Demi Vollering

Grootse overwinning voor Vollering in La DoyenneDemi Vollering heeft zondagmiddag haar grootste overwinning gepakt in haar nog prille wieler carrière. Vollering won zondag de vrouwenkoers van Luik-Bastenaken-Luik.

In de finale reed Van der Breggen, die al twee keer won in Luik en aan haar laatste seizoen bezig is, namens Team SD Worx in een favorietengroepje van vijf hard op kop. De wereldkampioene zette Vollering perfect af in de sprint. Annemiek van Vleuten werd tweede en de Italiaanse Elisa Longo Borghini kwam als derde over de meet in de 141 kilometer lange koers.

Dit is geweldig. Anna en de rest van de ploeg deed echt uitstekend werk vandaag. Dat ik het kon afmaken… Het is fantastisch”, zei Vollering, waarna ze haar emoties niet meer kon bedwingen. “Ik ben heel dankbaar dat ze dit voor mij hebben gedaan. Het is een geweldige ploeg. Ik wil iedereen bedanken.”

Vollering kan terugkijken op een mooi voorjaar. Naast haar overwinning in Luik en haar sterke optredens in de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race eindigde ze ook voorin bij de Waalse Pijl, de Ronde van Vlaanderen, Strade Bianche en Omloop Het Nieuwsblad.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites