Sportnieuws Winter weerbericht

De winter komt, maar schaatsen hoeven niet uit het vet

SPORT IN NEDERLAND – De kleine Russische beer komt komend weekend toch nog even langs in Nederland. Hierbij zijn er sneeuwkansen en matige vorst in de nachten maar schaatsen op natuurijs dat zit er vrijwel zeker niet meer in. De vorst is te mild en overdag is het te warm voor een goede ijsvloer. Zelfs op ondergespoten banen is de kans op schaatsen klein.

De kans dat het ook overdag ergens blijft vriezen is erg klein. IJsdagen (maximumtemperatuur < 0) zo laat in maart zijn zeldzaam. Slechts in 5 jaren werd in de laatste twee weken van maart ergens in het land ook overdag vorst gemeten. Voor het laatst gebeurde dat in 1969. Toen werd het op de 18e bij Den Helder -0,8 graden en in Eelde vroor het overdag -0,7 graden. Overigens is de temperatuur zelfs in april wel eens onder het vriespunt gebleven. Daarvoor moeten we wel terug naar 5 april 1911.

Volgens het Twitter account van @weerprimeur gaat het van 17 tot en met 21 maart vriezen en sneeuwen in Nederland. We gaan het de komende dagen allemaal zien. Maar schaatsen? Nee zet ze maar in het vet voor de winter van 2018-2019.

 

Lees nu ook:  Derde nationale titel op rij voor Mathieu van der Poel