De Tour van vandaag: Finish op Mûr-de-Bretagne

De Tour van vandaag: Finish op Mûr-de-Bretagne

Renners twee keer over de Mûr-de-Bretagne

Powered by WP Bannerize

In de tweede etappe van de Tour de France staat er een rit op het programma van Perros-Guirec naar de Mûr-de-Bretagne. De etappe is 183,5 kilometer lang.

Check nu hier de laatste Tour de France informatie

Het halve peloton zit vandaag in de lappenmand na de twee zware valpartijen die plaatsvonden in de eerste etappe van de Tour. Tijd voor herstel is er niet in de Ronde van Frankrijk want om  13.10 uur klinkt gewoon het startschot voor de tweede etappe. Onderweg zijn er ook weer punten te verdienen voor het bergklassement dus bollentrui drager Ide Schelling zal gaan proberen zijn trui te gaan verdedigen.

2e etappe Tour de France
2e etappe Tour de France

Van der Poel

Mathieu van der Poel had al zijn pijlen gericht op de overwinning in de eerste etappe, maar Julian Alaphilippe ging met de ritzege aan de haal. De Fransman sloeg daarmee direct een dubbelslag want Alaphilippe zal vanmiddag starten in het geel. Toch liggen er voor van der Poel die zaterdag ‘ontplofte’ op de slotklim kansen. De Mûr-de-Bretagne is een klimmetje die de explosieve renner van Alpecin-Fenix absoluut zal liggen. Wij verwachten dan ook dat van der Poel absoluut een gooi gaat doen naar de etappe overwinning vandaag.

Maar er zijn natuurlijk veel meer kanshebbers in deze tweede etappe. Want op de Mûr-de-Bretagne kan ook geletrui drager Alaphillipe uit de voeten en zal ook Wout van Aert een gooi gaan doen naar een etappezege in de Tour. Maar ook Primoz Roglic, Daniel Martin, Marc Hirschi, Benoît Cosnefroy, Michael Woods, Davide Formolo, Jakob Fuglsang, en Michal Kwiatkowski behoren tot de groep renners die de wielerkenners noteren voor de winst vandaag.

De etappe van vandaag

Mûr-de-Bretagne
Mûr-de-Bretagne

De tweede etappe is 183,5 kilometer lang en onderweg zijn er puntjes te sprokkelen voor de bergtrui. Onderweg komen we de Côte de Saint-Barbe (900 meter à 6,6%), Côte de Pordic (2,1 kilometer à 3,2%), Côte de Saint Brieuc (1 kilometer à 8%) en Côte du village de Mûr-de-Bretagne (1,6 kilometer à 6,9%) tegen. De eerste passage van de Mûr-de-Bretagne is een opwarmertje want na een ronde over een lokaal parcours zal de finish hier ook zijn. De slotklim is 2 kilometer lang. Hij hakt er direct goed in met een helling van 10,1% in de eerste 500 meter, waarna het ‘afvlakt’ naar 9,5% in de 500 meter erop. Vervolgens loopt de weg 500 meter lang op met 5,5% en het laatste stuk is een vals plat van 2,4%.

In 2018 werd de Mûr-de-Bretagne voor de laatste keer beklommen. De Ier Daniel Martin won de etappe. Martin bleef de Fransman Pierre Latour net voor. Latour zijn aanval op Martin kwam net te laat waardoor hij op 1 tel achterstand als tweede eindigde.
In 2015 werd de Mûr-de-Bretagne voor de eerste keer beklommen in de Tour de France. Toen won de Fransman Alexis Vuillermoz en toen eindigde Daniel Martin als tweede.

2018

De tweede etappe in de Tour de France is vanmiddag ook live te zien via de NOS op NPO 1 en NPO 2. De uitzending op NPO 1 duurt van 13.20 uur tot 16.45 uur. Vanaf dat tijdstip zal het vervolg van de etappe te zien zijn via NPO 2. Dit is omdat om 17.00 uur op NPO 1 de voorbeschouwing begint op het Euro 2020 duel Nederland – Tsjechië. Ook Sporza en Eurosport zenden vanmiddag live de Tour de France uit op televisie en internet.

Geef reactie

Laat reactie achter