De strijd om het kampioenschap in de Eredivisie

Eredivisie (Foto Pexels)

Eredivisie (Foto Pexels)

Het beloofd in de Nederlandse Eredivisie weer een zinderende ontknoping te worden. We kijken hier naar de favorieten voor het kampioenschap.

Alles over de Eredivisie en de strijd om het kampioenschap

Tot nog toe is de strijd in de Nederlandse Eredivisie ontzettend spannend. Iedere week kunnen we haast wel een verrassing noteren, en dat houdt het voor alle supporters en ook de neutrale toeschouwers wel zo leuk. Online kun je bij https://belgium-bonusesfinder.com/no-deposit-bonus/ alles vinden over hoe een wedstrijd in de Eredivisie precies werkt en wat er allemaal bij komt kijken. Voor nu gaan we het hebben over de grootste kanshebbers voor het kampioenschap en hoe de rest van de competitie zich kan gaan ontwikkelen.

Dat er van alles kan gebeuren in het voetbal blijkt wel wanneer je wekelijks de Eredivisie volgt. Zoals Tony Sloterman, de Product Owner van het bedrijf Casino Bonuses Finder ook aangeeft, komt er veel op tactiek en strategie aan. Dit is in het voetbal zeker niet anders. Een goede voorbereiding en het juiste speelplan bepalen grotendeels hoe het verloop van een wedstrijd eruit ziet. Al spelen er natuurlijk andere factoren ook een grote rol, zoals bijvoorbeeld blessures en schorsingen.

Kandidaten voor het kampioenschap

Natuurlijk is het seizoen nog lang, en dus is het moeilijk te zeggen wie er aan het eind van de rit de schaal omhoog zal mogen houden. Vooralsnog lijken Ajax, PSV en Feyenoord de grootste kanshebbers. al doen ook FC Utrecht en Willem II het verrassend goed. De verwachting is echter dat zij dit niet tot aan het einde van het seizoen zullen gaan volhouden, al valt er niets uit te sluiten. AZ en FC Twente zijn immers in de recente historie ook allebei kampioen geworden toen niemand dacht dat dit mogelijk was.

Vooralsnog ligt het allemaal redelijk dicht bij elkaar, en misschien wel dichter bij elkaar dan we allemaal gedacht hadden. Vooraf zagen veel mensen Ajax namelijk als de grote favoriet, al is dit nog steeds wel het geval, zeker na alle sterke optreden in de Champions League. Maar in de tussentijd zijn de hoofdstedelingen echter ook kwetsbaar gebleken. Zo werd er plotseling thuis verloren van FC Utrecht en bleef men uit bij FC Twente ook steken op een gelijkspel. Daaruit blijkt dus wel dat ook Ajax te kloppen is. Wel beschikken zij over een erg brede selectie, wat hun favorietenrol dan ook verklaard.

De rest van het seizoen

Dit alles wil echter niet zeggen dat Feyenoord en PSV geen reële kans hebben. Zo liet PSV voor het seizoen goed en wel begon al zien dat ze Ajax goed kunnen bestrijden, door met maar liefst 4-0 te winnen van de Amsterdammers in de strijd om de Johan Cruijff schaal. Inmiddels lijken de krachtsverhoudingen echter wel wat anders te liggen, ook omdat Ajax op dat moment nog een hoop belangrijke spelers miste. Daarom is het des te interessanter om te zien wat de wedstrijden tussen beide ploegen onderling op zullen gaan leveren. Spanning lijkt echter gegarandeerd.

Het leuke is voorlopig dat er ook nog een aantal andere ploegen actief zijn die dichtbij de bovenste twee plekken staan, zoals bijvoorbeeld Feyenoord. Voorafgaand aan het seizoen werd er misschien niet al te veel verwacht van de Rotterdammers, maar inmiddels hebben ze al aardig wat goede wedstrijden gespeeld, zeker in Europees verband. Daarmee lijkt de kans er zeker dat ze lange tijd een rol kunnen gaan spelen in de titelrace. Voorlopig is er nog zeker niets beslist, en dat zal ongetwijfeld nog wel even zo gaan blijven, gezien alle verrassingen tot nog toe.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: