Eredivisie Jupiler League Sportnieuws Voetbal

De Graafschap naar finale van play offs

Voetbal
De Graafschap maakt nederlaag in Velsen goed

De Graafschap heeft zondagmiddag middag de finale weten te bereiken van de play offs om promotie/degradatie naar de eredivisie. De Graafschap won op de Vijverberg in een spannend duel met 4-2. Eerder deze week werd het uitduel in Velsen nog met 3-2 verloren.

Na vier minuten tikte Lars Nieuwpoort de 1-0 binnen. Het dominante De Graafschap schakelde nog een tandje bij en kwam twintig minuten later op een 2-0 voorsprong. Youssef El Jebli zorgde er met een kopbal bij de eerste paal voor dat de fans uit hun dak gingen. Een waanzinnige vrije trap van specialist Mohamed Hamdaoui na rust bracht de spanning echter weer volledig terug in Doetinchem: 2-1.

De Graafschap liet zich na de 2-1 van Telstar niet kennen en breidde de marge weer uit naar twee doelpunten via Fabian Serrarens. Even later werd het toch 3-2. Bart Straalman ging vreselijk in de fout, waarna Hamdaoui onderuit werd gehaald door doelman Filip Bednarek. Andrija Novakovich benutte de strafschop.

Met die stand zou er een verlenging volgen in Doetinchem. Dat gebeurde echter niet. Daryl van Mieghem hielp met zijn doelpunt in de 80ste minuut de thuisclub aan een startbewijs voor de finaleronde van de play-offs, ondanks een hyperspannende slotfase. Almere City FC of Roda JC is de volgende tegenstander.