De Gendt wint, Alaphilippe herovert het geel

De Gendt wint, Alaphilippe herovert het geel

13 juli 2019 2 Door Sportredactie

Thomas De Gendt heeft zaterdag de achtste etappe van de Tour de France op zijn naam geschreven. De Belg bekroonde een knappe solo met de winst. Julian Alaphilippe eindigde als derde en heroverde de gele trui.

De Gendt, die deel uitmaakte van de vroege vlucht, bleef Thibaut Pinot (tweede) en Alaphilippe (derde) zes seconden voor. Michael Matthews won op een kleine halve minuut de sprint van het uitgedunde peloton en werd vierde.

Formule-1-live-stream-gratis

Voor de 32-jarige De Gendt is het zijn tweede ritzege in de Tour. In 2016 won de renner van Lotto Soudal voor het eerst een etappe in ‘La Grande Boucle’.

In het algemeen klassement nam Alaphilippe de eerste plek weer over van Giulio Ciccone. De Fransman pakte onderweg enkele bonificatieseconden en heeft nu 23 seconden voorsprong op Ciccone. Pinot deed ook goede zaken en staat op 53 tellen derde.

Steven Kruijswijk kwam in het peloton als 23e over de finish en klom een plek in het klassement. De kopman van Jumbo-Visma bezet op een kleine anderhalve minuut van Alaphilippe de zevende plaats.