De Boer roept Stekelenburg en St. Juste op voor Oranje

Stekelenburg (38) verassend in voorselectie van Oranje

Bondscoach Frank de Boer heeft doelman Maarten Stekelenburg en Jeremiah St Juste opgeroepen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Oranje speelt in Maart drie WK kwalificatieduels. Tegenstanders zijn Turkije, Letland en Gibraltar.

Bondscoach Frank de Boer heeft met zijn samenstelling van de selectie rekening gehouden met Jong Oranje wat in maart begint aan het EK voetbal. “Voor de ontwikkeling van jonge spelers is het goed om wedstrijden op een eindtoernooi te spelen. Om die reden heb ik een aantal jongens niet opgenomen in onze voorlopige selectie, zodat ze het EK met Jong Oranje kunnen meemaken”, zegt De Boer. “Uiteraard is het A-elftal altijd leidend, maar waar het kan willen we natuurlijk rekening met andere teams houden.”

WK-kwalificatie

Oranje speelt de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2022 in Istanbul. Woensdag 24 maart is Turkije de eerste tegenstander in het Türk Telekom Stadyumu, de thuishaven van Galatasaray. Voor bondscoach Frank de Boer is het een weerzien met de club waar hij in het seizoen 2003/2004 onder contract stond.

Drie dagen later – zaterdag 27 maart – komt Letland naar Nederland. Dit treffen vindt plaats in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, waar Oranje 72 maal eerder speelde. De interlandperiode in het voorjaar wordt dinsdag 30 maart afgesloten met Gibraltar – Nederland.

Geef een reactie

/