De Boer kiest voor 3-5-2 systeem tegen Schotten

Frank de Boer

Frank de Boer

De Roon krijgt belangrijke rol binnen Oranje

Het Nederlands elftal speelt woensdagvond een oefenwedstrijd tegen Schotland. Bondscoach Frank de Boer heeft laten weten voor een 3-5-2 systeem te kiezen.

Klik hier en check de groep van Oranje op het EK

Bij een persconferentie in Lagos heeft de bondscoach van het Nederlands elftal laten weten dat Marten de Roon sowieso in de basis zal gaan starten. Over de overige 10 namen deed de Boer namelijk geen uitspraken.

De Boer denkt dat het 3-5-2 systeem het beste bij dit Nederlands elftal past. “Marten (de Roon) kan het systeem dromen, maar ook Stefan de Vrije en Daley (Blind) kennen het systeem van het WK in 2014. We hopen het te perfectioneren zodat we er succesvol mee kunnen zijn”, aldus de Boer tijdens de persconferentie.

De Boer is enorm enthousiast over middenvelder de Roon die een belangrijke rol lijkt te gaan krijgen tijdens dit EK. “Hij weet als geen ander hoe dit systeem werkt, dat neem ik ook mee. De laatste tijd heeft hij ook bij zijn club fantastisch gespeeld. Ik heb veel vertrouwen in Marten”. Ook de Roon is enthousiast over het systeem 3-5-2. “Je kunt sneller en agressiever uitstappen, omdat er een extra man in je rug staat”, zegt de middenvelder daar zelf over. “Maar vooral in aanvallend opzicht kunnen er op deze manier ontzettend veel ruimtes vallen.”

Powered by WP Bannerize

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: