16 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

De Boer: “Dit is een kater die nog wel even duurt”

Frank de Boer

Frank de Boer

Reacties  na afloop  van Nederland – Tsjechië

Het Nederlands elftal ligt uit Euro 2020. De 0-2 nederlaag tegen Tsjechië deed ook ontzettend zeer bij bondscoach Frank de Boer. “Dit is een kater die nog wel even duurt”, aldus de bondscoach van Oranje.

Ook verdediger Matthijs de Ligt was na afloop flink aangeslagen. De Ligt kreeg vlak na rust een terechte rode kaart wegens hands en de verdediger van Juventus trok het boetekleed aan. “Je verliest de wedstrijd eigenlijk door een fout van mij”, aldus de Ligt die voor de tweede keer in zijn carrière met een rode kaart van het veld moest bij het Nederlands elftal. De Ligt spreekt van een ‘fifty-fifty-wedstrijd’. “Het ging gelijkop en dan maakt mijn rode kaart het verschil. Iedereen weet dat zo’n EK een gouden kans is. Dan is dit heel pijnlijk, heel zuur.”

Frenkie de Jong lukte het niet om een verklaring te geven voor het slechte spel van het Nederlands elftal. “Het leek wel alsof we moe waren, ik weet niet waarom. Het was een zware wedstrijd”, reageert De Jong bij de NOS. “Apathisch? Ja, mee eens. Misschien was dit voor een aantal spelers wel de grootste wedstrijd in hun carrière, maar ons spel kwam niet van de grond. Na de rode kaart werd het natuurlijk moeilijker.”

Ook aanvoerder Georginio Wijnaldum was voor de camera van de NOS flink aangeslagen. De middenvelder die deze zomer Liverpool verruilt voor PSG kon geen duidelijke oorzaak geven voor het slechte spel van het Nederlands elftal.

Het Nederlands elftal vliegt vanavond nog terug naar Zeist waar de spelers afscheid van elkaar zullen gaan nemen.  In september gaat Oranje weer WK-kwalificatie wedstrijden spelen. En voor Oranje wachten niet de makkelijkste tegenstanders. Op 1 september wacht de uitwedstrijd tegen Noorwegen. Vier dagen later zal Oranje het in de Johan Cruijff Arena moeten opnemen tegen Montenegro. Het WK Voetbal zal in de winter van 2022 gaan plaatsvinden in Qatar. Het Nederlands elftal staat met 6 uit 3 op een tweede plaats in de groep achter Turkije.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites