Frank de Boer heeft zijn eerste competitiezege met Atlanta United FC in de MLS te pakken. De landskampioen won zaterdagavond (lokale tijd) de uitwedstrijd tegen New England Revolution met 0-2.

De zege is een opsteker voor De Boer, want hij is moeizaam begonnen aan zijn avontuur in de Verenigde Staten. Van de voorgaande vier competitieduels gingen er twee verloren en werd er tweemaal gelijkgespeeld.

Bovendien werd de ploeg van De Boer in de CONCACAF Champions League in de kwartfinales uitgeschakeld door het Mexicaanse Monterrey. Eerder werd nog wel gewonnen van Herediano uit Costa Rica.

Tegen New England Revolution controleerde Atlanta de wedstrijd van begin tot eind en creëerde de ploeg ook de beste kansen. Middenvelder Ezequiel Barco scoorde twee keer voor de gasten. De Argentijn begon de wedstrijd als wisselspeler maar kwam al na een kwartier in het veld om zijn geblesseerde landgenoot Eric Remedi te vervangen.

Barco opende na een halfuur spelen de score, die hij direct na rust naar een 0-2-voorsprong tilde met een prachtige krul in de kruising. DeJuan Jones bracht New Engeland na de openingstreffer van Barco nog langszij, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Atlanta United klimt dankzij de zege in Boston van de twaalfde en laatste plek naar de negende positie op de ranglijst. De beste zeven ploegen uit de Eastern Conference plaatsen zich voor de play-offs.