De beste extreme sport uitjes in Nederland

Uitjes (Foto Pexels)

Uitjes (Foto Pexels)

Extreme sporten zijn alsmaar populairder. Ze worden uitgezonden op televisie, gepromoot en zelfs op gespecialiseerde websites als Bet777 kan je nu wedden op dit soort sporten. Ben je een adrenaline junkie? Of wil je gewoon eens iets anders proberen dan je alledaagse fiets- of wandeltocht? Dan heb je geluk, want het windmolenland Nederland biedt je ook de mogelijkheid om extreme sporten uit te proberen. Met extreem bedoelen we natuurlijk niet over alligators springen of met vlees in je achterzak langs leeuwen rennen. Hier zijn enkele coole plekken in Nederland die je kunt bezoeken om aan extreme sporten deel te nemen.

Rotterdam – abseilen van de Euromast

Dat klopt, je kunt abseilen van het hoogste gebouw in Rotterdam. Hoe cool is dat?! Natuurlijk vertrek je niet vanaf de top, maar pas vanaf de 100 meter – nog steeds behoorlijk hoog als je het ons vraagt. Dit geeft je niet alleen een adrenalinekick, je krijgt ook een geweldig uitzicht over de stad (als je durft rond te kijken, tenminste). Er is geen steunmuur, dus je abseilt recht naar beneden, wat de angstfactor en de extremen van dit sportieve uitje verhoogt.

Als je geen zin hebt om te absailen , kun je ook met een tokkelbaan naar beneden vanaf het 100 meter punt. Dat doe je met 100 kilometer per uur, dus houd je gezicht goed vast om te voorkomen dat het eraf vliegt… We maken maar een grapje natuurlijk! Van mei tot september kun je elk weekend abseilen of ziplinen. Beide activiteiten kosten 57,50 euro per persoon en moeten vooraf online worden geboekt. Tickets zijn inclusief toegang tot de Euromast.

Texel – parachutespringen

Als uit een vliegtuig springen je ding is, of op je bucketlist staat, dan moet je naar Paracentrum Texel, dat al in 1969 werd opgericht. In de lucht heb je een prachtig uitzicht op het schilderachtige Texel. Wilt u zelf springen? U kunt een cursus volgen en zo hogerop komen, maar u kunt ook kiezen voor een tandemsprong met een ervaren instructeur. Je kunt van verschillende hoogtes springen, waarbij 13.000 voet de meest extreme is; als je nog hoger gaat, heb je een zuurstoftank nodig. Dus, als je deze hoogte kiest, sta je letterlijk op de rand van de ademende atmosfeer – gek, toch? U kunt ook kiezen voor pakketten met foto’s of video’s, zodat u de ervaring de rest van uw leven kunt herinneren. Die foto waarop het lijkt alsof je gezicht eraf valt, zal er geweldig uitzien op je schoorsteenmantel. Grapje – het zal een bad-ass foto zijn, natuurlijk.

Scheveningen – ga bungeejumpen

Dacht je dat bungeejumpen iets was dat je alleen in Australië kon doen? Nou, dan heb je het mis. Je kunt namelijk ook bungeejumpen in gewoon Nederland – op het strand van Scheveningen, om precies te zijn. Als u ervoor kiest om uw innerlijke adrenaline junkie te verwennen met een bungeejump, ga dan naar de pier van Scheveningen om te springen / vallen van 60 meter boven de zeespiegel. Maakt u zich zorgen over hoe ervaren het bungeejump bedrijf is? Niet nodig, Bungy Jump Holland bestaat al sinds 1991 en is daarmee een van de oudste bungeejump bedrijven ter wereld en een voorloper in Nederland. Ze zijn al meer dan 25 jaar ongevalvrij, dus je weet dat je in veilige handen bent. Prijzen zijn online te vinden, dus kijk goed welk ticket het beste bij u past. De openingstijden verschillen per maand. Te laf? Gelukkig hebben ze ook iets voor jou! In 2017 opende Bungy Jump Holland de grootste zipline van het land, die 350 meter lang is en snelheden tot 70 kilometer per uur kan halen.


Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: