Giro d'Italia Sportnieuws Wielrennen

Danny van Poppel wil etappe winnen in Giro d’Italia

Wielrennen

Blijlevens gelooft in kansen Van Poppel

Vrijdag gaat de 101ste Giro d’Italia van start in het Israelische Jeruzalem. Sprinter Danny van Poppel wil vlammen in de Giro. Dat zegt de 24-jarige wielrenner in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

,,Het is mooi om tweede of derde te worden, maar een sprinter wil maar één ding: winnen.” In het warme Israël liggen er wat dat betreft dit weekeinde al twee kansen. ,,Ik weet het”, reageert hij met de scherpte van een man die niet kan wachten om ze te verzilveren.
Blijlevens gelooft in Van Poppel

Voormalig topsprinter Jeroen Blijlevens gelooft in de kansen van Van Poppel. “Danny heeft tot nu toe al aardige dingen laten zien. In de Giro zijn dit jaar niet veel grote sprinters actief, dat kan in zijn voordeel werken. De meeste concurrentie zal van jongens als Elia Viviani en Sam Bennett komen.”
Wil Van Poppel zich kunnen meten met de Italiaan en de Ier, dan zal hij zich volgens Blijlevens wel beter moeten positioneren in een sprint. “De Giro kent altijd veel hectische sprints, ze zijn veel minder gecontroleerd dan bijvoorbeeld de treintjes in de Tour de France”, zegt Blijlevens. “Danny zit vaak opgesloten in een sprint en moet dan van ver komen. Het wordt interessant te zien hoe hij zich gaat manifesteren.”

Blijlevens won in 1999 een sprint in de Giro. In Messina klopte Blijlevens Mario Cippolini.

 

Geef een reactie