20 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Danny Buijs houdt een traditie in stand

Danny Buijs houdt een traditie in stand

Danny Buijs houdt een traditie in stand

Danny Buijs houdt een traditie in stand

Een coach heeft niet zo veel invloed tijdens een wedstrijd, wordt er aan tafel bij Veronica Inside vaak gezegd. Een bevlogen coach kan een signaal afgeven op zijn ploeg, roepen anderen. Daar hebben veel oefenmeesters zo hun eigen opvatting over. De huidige eredivisie biedt eigenlijk een bonte stoet aan coaches, die allemaal op hun eigen manier opvallen langs de lijn. Zoals Danny Buijs, die tijdens FC Groningen-FC Emmen aan een kortstondige judopartij met Glenn Bijl begon.

Alles wordt vastgelegd en gedeeld

Door de huidige technologie is zelfs de minste beweging van elke trainer binnen luttele seconden nieuws. Even aan je hand ruiken zoals Joachim Löw deed, het wordt vastgelegd en dankzij onze internet providers razendsnel gedeeld zodat iedereen er wat van kan vinden. Hoewel we daar nog geen beschikking over hadden in 1995, is gelukkig de befaamde karatetrap van Louis van Gaal nog wel overal terug te vinden. Naar eigen zeggen imiteerde hij het gevaarlijk spel van een AC Milan-speler op acrobatische wijze, om zijn ploeg op te zwepen tijdens de gewonnen Champions League finale.

Roger Schmidt en Erik ten Hag

Je kunt veel van Roger Schmidt vinden, maar niet dat hij geen kleur toevoegt aan het trainersgilde. Zijn ruzie met Bas Nijhuis was opzienbarend, naar zijn persconferenties wordt reikhalzend uitgekeken door voor- en tegenstanders en langs de lijn wil hij ook wel eens tekeer gaan, als we Valentijn Driessen van De Telegraaf moeten geloven. In de topper tegen Ajax (1-1) zou de coach zijn boekje te buiten zijn gegaan door Erik ten Hag te beschuldigen van het kopen van het kampioenschap. Ten Hag is op zijn beurt tijdens wedstrijden de rust zelve, maar de coach die indrukwekkende cijfers kan overleggen is al voer voor discussie sinds zijn aanstelling.

Hughes en Korbach

Danny Buijs deed met zijn judo-actie met FC Emmen-verdediger Glenn Bijl een duit in het zakje. Muziekliefhebber Ron Jans (FC Twente) kwam tijdens zijn verblijf in Amerika in opspraak en is bij wedstrijden van de Tukkers ook allesbehalve een saaie trainer. Emotioneel én bevlogen is de Montenegrijn Zeljko Petrovic van Willem II. En wie er in ieder geval qua passie en fanatisme met kop en schouders bovenuit steekt, is Dick Advocaat. De Kleine Generaal zou bij zijn huidige club Feyenoord, als het enigszins kon, hoogstpersoonlijk voorop gaan in de strijd. Het zijn geen flamboyante José Mourinho’s die zichzelf tot The special one bombarderen, en ook geen enorme humoristen zoals Barry Hughes of Fritz Korbach, maar feit is dat er elke speelronde wel weer iets te doen is rondom onze oefenmeesters. Of ze nu hun invloed op het scoreverloop kunnen uitoefenen of niet.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites