Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo keert na vier jaar terug op het oude nest

De Australiër Daniel Ricciardo keert in 2023 terug bij het Formule 1 team van Red Bull Racing. Ricciardo gaat zich bezig houden met test en simulatiewerkzaamheden.

In 2018 vertrok Ricciardo bij Red Bull Racing omdat hij de strijd met Max Verstappen niet wist te winnen. Via twee seizoenen Renault en twee jaar McLaren keert hij nu terug op het oude nest.

Teambaas Christian Horner is blij met de terugkeer van zijn voormalig pupil. “Het is fantastisch om Daniel terug te krijgen in de Red Bull-familie”, zegt Horner in een reactie. “Hij is een geweldig talent met een goedlachs karakter. De hele fabriek is blij om hem thuis te verwelkomen. Als test- en reservecoureur zal Daniel het team helpen om de auto beter te maken.”

Ricciardo laat weten zeer veel zin te hebben in zijn terugkeer bij het team. “Ik heb zo veel mooie herinneringen hier. Het was voor mij aantrekkelijk om bij te kunnen dragen aan het beste team in de Formule 1, en ook de kans te krijgen om mezelf weer op te laden en de focus weer te vinden.”

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.