29 maart 2024
Atletico Madrid Manchester City

Atletico Madrid - Manchester City

Ederson helpt City met prima reddingen aan halve finale plaats

Manchester City en Liverpool hebben woensdagavond de halve finale van de UEFA Champions League weten te bereiken. Dinsdagavond wisten Real Madrid en Villarreal al de laatste vier te bereiken.

Manchester City had vorige week in eigen stadion met 1-0 gewonnen van Atlético Madrid en kende in de hoofdstad van Spanje een hele lastige avond. Atletico zetten alles op alles om de halve finale te bereiken en kreeg ook de nodige kansen, maar City wist mede door goed keepen van Ederson de nul te houden. In de slotfase die hectisch was met een heuse knokpartij en 12 minuten blessuretijd was het de Braziliaanse doelman die zijn club naar de laatste vier wist te loodsen. Kwalitatief was de wedstrijd niet goed, maar het bleef tot aan de laatste seconde een gevecht en spannend.

Liverpool bereikte dankzij een 3-1 overwinning en 3-3 gelijkspel tegen Benfica de halve finale van het miljoenenbal. Konaté opende op Anfield Road de score, maar Benfica kreeg nog wel een keer hoop toen Ramos nog voor rust de gelijkmaker produceerde.  Na de thee scoorde Firmino direct twee keer en had het Liverpool van Virgil de Dijk de halve finale ticket in de pocket. Dat Jaremtsjoek en Nunes nog er een gelijkspel uit wisten te slepen was voor de statistieken.

Programma halve finale UEFA Champions League
26/27 april
Manchester City – Real Madrid
Liverpool – Villarreal

De returns zijn op 3 of 4 mei. De finale is op 28 mei en zal plaatsvinden in Parijs