22 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Cavendish sprint naar etappezege in Châteauroux

Cavendish sprint naar etappezege in Châteauroux

Cavendish sprint naar etappezege in Châteauroux

Cavendish boekt 32ste etappezege in  de Tour

Mark Cavendish heeft in de zesde etappe van de Tour de France van Tours naar Châteauroux zijn tweede etappe geboekt in de Tour. Cavendish heeft nu dus 32 ritzeges in de Tour geboekt. Het record is in handen van Eddy Merckx die 34 etappes op zijn naam wist te schrijven

Voor de Brit is het zijn derde etappezege in Châteauroux, waar hij in 2008 en 2011 ook al won. Na ruim 160 kilometer koers was de 36-jarige Cavendish te sterk voor Jasper Philipsen (tweede) en Nacer Bouhanni (derde). Cees Bol was de beste Nederlander op plaats zes.

Powered by WP Bannerize

De vluchters Greg Van Avermaet (36) en Roger Kluge (35) kleurden op hun ’oude dag’ de koers, maar wisten zelf ook dat de kansen op een dagzege miniem waren. Zo’n 3 kilometer voor de meet werden de veteranen dan ook ingerekend.

Mathieu van der Poel blijft dus in het geel.. De Nederlander van Alpecin-Fenix heeft in het klassement 8 seconden voorsprong op de Sloveen Tadej Pogacar, de winnaar van de Tour van vorig jaar. Ide Schelling zal vrijdag sowieso nog een keer in de bolletjestrui starten.

Vrijdag volgt de langste rit van deze Tour over ruim 249 kilometer. In de slotfase liggen tal van hellingen in het heuvelland van de Morvan.

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites