22 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Cavendish sprint naar derde etappezege in de Tour

Mark Cavendish

Mark Cavendish

Cavendish nadert het record van Merckx

Mark Cavendish heeft dinsdag voor de derde keer in de Tour de France een etappe weten te winnen. De 36-jarige Engelsman van Deceuninck Quick-Step won de sprint. Cavendish bleef op de streep Wout van Aert (tweede) en Jasper Philipsen (derde) nipt voor. Cees Bol stelde teleur met een tiende plaats.

De overwinning in de tiende etappe brengt Cavendish op een totaal van 33 ritzeges in de Tour. Dat is nog maar eentje minder dan de Belg Eddy Merckx die in zijn carrière 34 etappes wist te winnen.

Powered by WP Bannerize

Waaiers

Op 15 kilometer van het einde van de etappe werd het peloton op een lint getrokken en ontstonden er waaiers, waarbij onder anderen Steven Kruijswijk, Wout Poels en Nairo Quintana de boot misten. Na een kortstondige achtervolging keerden zij terug in de grote groep.

Tadej Pogacar zat in de voorste groep en verloor geen tijd in het algemeen klassement. De 22-jarige Sloveen heeft de gele trui nog altijd stevig om zijn schouders en koestert een voorsprong van twee minuten en één seconde op nummer twee Ben O’Connor.

De renners staan woensdag voor een zware opgave als twee keer de mythische Mont Ventoux beklommen moet worden. Na de tweede passage staat het peloton een afdaling van ruim 20 kilometer te wachten, waarna de streep in Malauc“e`ne ligt.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites