29 maart 2024
Cambuur Rkc

Cambuur - RKC

Cambuur en RKC hebben vrijdagavond de punten gedeeld. Het eredivisie duel eindigde in Leeuwarden in 1-1.

Doke Schmidt zorgde in de 72e minuut met een eigen doelpunt voor de openingstreffer, waarna Milan Smit in de vijfde minuut van de blessuretijd de gelijkmaker aantekende. RKC leek vlak voor tijd via Hans Mulder de beslissende 0-2 te hebben gemaakt, maar omdat aanvaller Michiel Kramer de bal beroerde werd de goal wegens buitenspel afgekeurd.

Bij een overwinning op de Waalwijkers had Cambuur de achtste plaats voor minimaal één dag overgenomen van FC Groningen, maar de play-offs zijn nu ver weg. Ook Go Ahead Eagles, sc Heerenveen, NEC en zelfs Heracles Almelo maken nog een kans op de achtste plek en daarmee een ticket voor de play-offs om Europees voetbal.