Van Bronckhorst: “Wennen aan niveau”

ROTTERDAM – Trainer Giovanni van Bronckhorst was na afloop van het duel met Manchester City (0-4) nuchter in zijn analyse. Volgens de oud International was zijn ploeg nog niet klaar voor het grote werk.

“Dat was het slechtst denkbare scenario”, sprak Van Bronckhorst zijn teleurstelling uit na afloop van de wedstrijd. “Je komt binnen twee minuten op achterstand uit een corner. Dat is een mokerslag.We moeten wennen aan dit hoge niveau”, vervolgde de trainer. “Dat is nog een understatement.”

In de tweede helft hebben we ons systeem wat veranderd”, liet de trainer weten. “Zo wilden we ook spelen. We wilden meer aan de bal komen.”

Van Bronckhorst denkt niet dat Feyenoord meer kans had gemaakt als zijn ploeg in een systeem met vier verdedigers was begonnen aan de wedstrijd. “Ik denk dat dat niks had uitgemaakt. We kregen uit drie standaardsituaties een goal tegen.  Manchester City is een van de topteams in de wereld”, besloot Van Bronckhorst. “Dan moet je niet zo beginnen als wij begonnen vandaag.”

Facebook reacties
Please follow and like us: