Formule 1 Sportnieuws

Geen brandstofbesparing meer in 2019 bij de Formule 1

livestream, formule 1

Langere en zwaardere coureurs niet meer in het nadeel

In het seizoen 2019 hoeft er geen brandstof meer bespaart worden in de Formule 1. Bij een overleg van de FIA is besloten dat het brandstofverbruik van 105 naar 110 liter word verhoogt. Hiermee zijn grotere en zwaardere coureurs niet langer in het nadeel.
Volgens de FIA zorgt deze maatregel ervoor dat de coureurs geen brandstof meer hoeven te sparen tijdens de race en de motoren continu op vol vermogen kunnen draaien. Hierover werd de afgelopen jaren veelvuldig over geklaagd, omdat brandstof sparen niet bij de Formule 1 zou horen.

Ook is besloten dat het minimale gewicht van de auto’s los wordt getrokken van dat van de coureurs. Nu moet een Formule 1-auto minimaal 733 kilo wegen, inclusief coureur en droogweerbanden, maar exclusief de brandstof.

Langere en dus zwaardere coureurs zijn hierdoor in het nadeel, omdat hun hogere gewicht een groter aandeel heeft in het minimale gewicht. Teams kunnen deze extra kilo’s dus niet voor iets anders gebruiken, omdat geen enkel team boven het minimale totaalgewicht wil zitten. Extra gewicht betekent doorgaans een hogere rondetijd.
One Response

Geef een reactie