Eredivisie Sportnieuws Voetbal

‘Niet Bosz maar Ten Hag in beeld bij Ajax’

Ajax, Eredivisie, Voetbal

AMSTERDAM – Erik Ten Hag moet de nieuwe trainer worden van Ajax. Volgens De Telegraaf was niet Peter Bosz maar Erik Ten Hag op gesprek in de Johan Cruijff Arena.

De komst van Ten Hag is volgens De Telegraaf zo goed als rond. Na het weekeinde zal de coach gepresenteerd worden. Ajax en Utrecht moeten nog een akkoord bereiken over de afkoopsom. In het contract van Ten Hag staat een afkoopsom van 700.000 euro. Dat is voor de Amsterdamse club geen probleem, weet De Telegraaf. Ook Schreuder, die assistent-trainer is van het Duitse TSG Hoffenheim, moet nog worden losgeweekt.

Ten Hag (47) staat sinds de zomer van 2015 aan het roer in stadion Galgenwaard. Hij is een oude bekende van Overmars; de twee werkten in het verleden samen bij Go Ahead Eagles. Ten Hag was ook trainer van het beloftenteam van Bayern München. Als speler was hij tussen 1989 en 2002 actief voor onder meer De Graafschap en FC Twente.

AT5 meldde donderdag dat Peter Bosz was gesignaleerd bij de Arena. Een verslaggever van de zender spotte de werkloze trainer. Het lijkt erop dat de kale Bosz is verward met de kale Ten Hag.